09.03.2021 | 9:13
Медици искат връщане на мерките
София (град) е сред районите с най-висока заболяемост от коронавирус

Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките. Това стана ясно от коментар на Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната помощ по Нова телевизия.

Вчера те отправиха апел за затягане на мерките, тъй като се притесняват, че броят на заразените се увеличава и че натискът върху болниците ще стане сериозен.

„Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните”, каза Десислава Кателиева.

По думите й ситуацията е изключително динамична.

„Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо”, каза още тя.

По думите ѝ става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус.

„Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение че британският щам е толкова опасен, смятам, че тези мерки трябва да се вземат, независимо че това не е добре от икономическа гледна точка”, смята още тя.

София (град) е сред районите с най-висока заболяемост от коронавирус. Със заповед на директора на Столична РЗИ от вчера е спряна плановата дейност в лечебните заведения. Късно снощи на среща с директорите на РЗИ от страната здравния министър коментира, че е възможно да се върнат някои ограничения, за да спре експоненциалното нарастване на случаите. Той съобщи, че до дни ще има по-строги мерки поне в 8 области в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране