16.09.2020 | 0:23
Меси стана вторият футболен милиардер
Аржентинецът оглави класацията на "Форбс" за най-скъпоплатените играчи през 2020 г.

Лионел Меси може и да не изпълни желанието си да напусне „Барселона“ това лято, но пък има около един милиард причини да бъде щастлив извън футболния терен. 33-годишният аржентинец оглави тазгодишната класация на „Форбс“ за най-скъпоплатените футболисти в света и се превърна в едва втория играч в историята, преминал границата от $1 млрд. приход в кариерата. Другият е Кристиано Роналдо, който заема втора позиция в ранглистата на американското икономическо списание за 2020 г.

Миналия месец Меси публично декларира намерението си да напусне каталунския клуб заради неразбирателство с клубния президент Хосеп Мария Бартомеу. Все пак под угрозата от дълга юридическа битка босът надделя, капитанът остава на „Камп Ноу“ и ще получи още $92 млн. само от заплата през следващия сезон, който е последен по сега действащия му контракт с „блаугранас“.

По изчисленията на „Форбс“ през изминалите 12 месеца Лео е заработил $126 млн. – $92 млн. по договора с „Барса“ и $34 млн. от спонсори, сред които спортния концерн „Адидас“, безалкохолния гигант „Пепси“ и пивоварната „Будвайзер“. Същевременно Кристиано е спечелил общо $117 млн., които му отреждат второ място.

Топ 3 допълва бразилската перла на „Пари Сен Жермен“ Неймар с $96 млн., а четвърти е съотборникът му при парижани Килиан Мбапе с $42 млн. 21-годишният французин е и най-младият в челната десетка, след като стана и един от най-младите, попадал върху обложката на най-емблематичната компютърна игра в света – неговият лик краси изданието на FIFA 21.

ТОП 10 НА „ФОРБС“ НА НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНИТЕ ФУТБОЛИСТИ

1. Лионел Меси (Арж, „Барселона“) – $126 млн.

2. Кристиано Роналдо (Пор, „Ювентус“) – $117 млн.

3. Неймар Жуниор (Бр, „Пари Сен Жермен“) – $96 млн.

4. Килиан Мбапе (Фр, „Пари Сен Жермен“) – $42 млн.

5. Мохамед Салах (Ег, „Ливърпул“) – $37 млн.

6. Пол Погба (Фр, „Манчестър Юнайтед“) – $34 млн.

7. Антоан Гризман (Фр, „Барселона“) – $33 млн.

8. Гарет Бейл (Уелс, „Реал“) – $29 млн.

9. Роберт Левандовски (Пол, „Байерн“) – $28 млн.

10. Давид де Хеа (Исп, „Манчестър Юнайтед“) – $27 млн.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране