21.03.2015 | 20:48
Местан събра депесарите във Велинград, учи ги как да лъжат медиите
Съветват депутатите как се "сприятеляват" с журналисти, за да могат да им правят безплатен пиар

Цялата парламентарна група на ДПС е на двудневен семинар във Велинград.  На сбирката в “бастиона” на Делян Пеевски в събота и неделя са привикани и евродепутатите.

В неделя в най-новата община Сърница ще се проведе вторият тур на местните избори. Един срещу друг застават кандидатите на ДПС Неби Бозов и на ГЕРБ – Мустафа Аликанов.

Местният вот обаче не е едиствената причина за сбирката на депесарите. Според информация на МИГNews.info формалният председател на партията Лютви Местан и наместникът на Доган по икономическите и съдебни въпроси Делян Пеевски ще учат депутатите как да се държат с медиите като опозиция на управляващите.

Както МИГNews писа, медиите на движението са пред финансов срив след рухването на КТБ. Тази седмица стана ясно, че Пеевски е съкратил почти 40 души от издателската група “Монитор”. Вестник “Политика” пък спира да излиза. Пазарният дял на медиите на ДПС е незначителен, тъй като телевизиите са безспорни лидери, а нароилите се онлайн медии напълно обезсмислиха бясното купуване на сайтове преди няколко години от фирми на Делян Пеевски.

Във Велинград наукообразният Местан ще учи депутатите как се “сприятеляват” с журналисти от водещи медии, за да могат да им правят безплатен пиар. Депутатите са посъветвани винаги да вдигат телефоните си и да не отказват интервюта или участия в тв публицистични предавания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране