06.02.2015 | 12:21
Местан в истерия: Кабинетът ще падне, но не с вот на недоверие
Формалният председател на ДПС не съжалява за целувките със Станишев нса "Орлов мост"

Българските кабинети не падат с вотове на недоверие, а падат, ако не си свършат работата и ако не са достатъчно адекватни. Това каза пред журналисти в Народното събрание форлмалният председател на ДПС Лютви Местан.

“Ако се не се изгради демократична основа на властта, тя няма да може да управлява успешно. Животът на кабинета Борисов в крайна сметка няма да зависи от едни или други прогнози за предсрочни избори”, поясни той.

Местан уточни, че не съжалява за прегръдката на Орлов мост със Сергей Станишев, защото тя е била израз на прието извинение. „Ние не сме обвинили, който и да е български гражданин за Възродителния процес, това е отговорност на режима, и с този акт на Орлов мост казахме, че има нужда от катарзис от това Възродителният процес да се преживее и така да се затвори като страница“, обясни Местан.

Според него актът на Орлов мост губи значението си, защото извинението е един много силен акт, но губи стойност, когато политици от младото поколение в рамките 43-то НС се държат като апологети на Възродителния процес.

Едно е да защитаваш демокрацията и правата на думи, друго е да превърнеш това в последователно устойчиво политическо поведение. „Аз няма да съдя дали някой е демократ или не, аз няма да съдя дали една политическа сила проявява достатъчно ниво на политическа зрялост само по думите, по които се осъжда Възродителният процес. Нашият основен измерител на нивото на демократичност е отношението към подобни закони, отхвърлянето на закона за имената, за възстановяване административно имената на починалите именно заради това, че те не могат да си подадат молба за това, не е проява на демократично мислене“, каза Местан.

Идентичноста и демократичноста не е въпрос на заклинание, а на реална политика, заключи Лютви Местан.

1 коментар

  1. аз каза:

    Хайде спри да повтаряш едно и също като папагал седем дни в седмицата. Най-добре вдигни Живков от гроба и го накарай да ти се извини и да те целуне. А ако не успееш,може да започнеш и с твоя човек-Доган

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране