08.01.2021 | 21:02
Методи Андреев: Борисов не крие дружбата си с лидери на СИК (ВИДЕО)
Лидерът на ЕП "Волт" даде за пример Германия, където е забранено на бивши членове на тяхната ДС да заемат държавни длъжности

„Ние сме малка държава и не сме открили топлата вода“. Това заяви в ефира на „Делници“ председателят на Европейска партия „Волт“ Методи Андреев.

„Нека да видим какво правят в Германия. Тук е съществената разлика. Там обществото прие, че хората, които са били част от тяхната държавна сигурност. Този тип дейност е била толкова срамна, че забраниха на тези хора да заемат държавни длъжности“, допълни още той.

„В нашата държава не само, че това нещо не се случва. Напротив. Сегашният премиер – Бойко Методиев Борисов, който е бивш член на Комунистическата партия, беше предложен за поста главен секретар на МВР, не от кого да е, а от офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност – генерал Бриго Аспарупов“, припомни Андреев.

„Самият Бойко Борисов не крие дружбата си с хора, лидери на групировката СИК и една голяма част от тях са били от агентурния и офицерски апарат на бившата Държавна сигурност“, завърши лидерът на ЕП „Волт“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране