22.05.2020 | 0:23
Методи Андреев: Божков е гледал на Горанов като на свой служител
Имама албански реотан за финансов министър, казва бившият депутат от ГЕРБ

Хубаво е главният прокурор да помисли как Кирил Домусчиев, който е уважаван бизнесмен, е осигурил или е щял да осигури на Васил Божков „пълен съпорт в комисията по хазарта с цел урегулиране на бизнеса и спазване на законите“. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 Методи Андреев, народен представител в 38-ото и 43-ото Народно събрание.

Методи Андреев коментира публикуваните от Васил Божков есемеси и документи. Божков твърди, че през 2019 година е подписал с Кирил Домусчиев паметна записка. С нея той се задължил да сключи договор за реклама с 3 години предизвестие, а в замяна е трябвало да получи „съпорт“ в хазартната комисия.

Според Андреев „такава паметна записка с тези условия много трудно може да подпишат двама сериозни бизнесмени“. „Въпросът е Божков получил ли е съпорт и на какво основание е получил този съпорт“, коментира бившият депутат.

Той коментира и есемесите, които Божков твърди, че е получил от финансовия министър Владислав Горанов. „От тези есемеси аз разбрах, че Божков вероятно е управлявал Комисията по хазарта чрез Владислав Горанов. В тези два есемеса той иска две неща и Владислав Горанов се ангажира да изпълни и двете неща“, заяви Андреев. Според него самите есемеси показват, че Божков е гледал на Горанов като на свой служител и даже му е давал указания. Андреев смята, че „рано или късно Борисов няма да устои на натиска и ще реши да жертва Горанов“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране