14.06.2016 | 0:01
Microsoft купува LinkedIn за 26.2 млрд. долара
Мрежата ЛинктИн има 433 милиона последователи в света

Американският технологичен гигант “Майкрософт” (Microsoft) се е споразумял да придобие социалната онлайн мрежа за делови контакти ЛинктИн (LinkedIn) в сделка, оценена 26.2 милиарда долара, предадоха световните агенции в понеделник.

Предложената цена е 196 долара за акция, което е с 49.5 на сто над стойността, при която е затворена петъчната борсова търговия.

След новината за продажбата акциите на ЛинктИн поскъпнаха с над 48 на сто до 194.28 долара за дял, предаде Ройтерс.  Джеф Уейнър ще остане главен изпълнителен директор на ЛинктИн, която запазва независимостта си, се посочва в съобщение на компаниите, цитирано от агенциите.

Сделката ще бъде приключена през 2016 г., а за финансирането й “Майкрософт” ще вземе заем. “Екипът на ЛинктИн изгради фантастичен бизнес, съсредоточен върху свързването на професионалистите по света”, коментира главният изпълнителен директор на “Майкрософт” Сатя Надела.

“Заедно можем да ускорим растежа на ЛинктИн, както и на Майкрософт офис 365 (Microsoft Office 365) и Дайнамикс (Dynamics), на фона на стремежа си да дадем възможност на всеки човек и организация на планетата”, допълва той, цитиран от ДПА.

Мрежата ЛинктИн, създадена през 2003 година, има 433 милиона последователи в света. С присъединяването й към “Майкрософт”, потребителите на услугите на технологичния гигант ще надхвърлят милиард.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране