05.04.2015 | 17:21
Миков: Честито на протестиращите, всеки е уреден с някакъв пост
"Умните и красивите" вече са във властта, обяви лидерът на БСП

БСП е длъжна да разшири влиянието си с повече общински кметове и съветници. Ние сме отворени за диалог за коалиции за местните избори, но стига това да става на основата на лява политика в местната власт. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в доклада си пред делегатите на 48-ия конгрес на партията.

Той откри заседанието в зала 1 на НДК в София, като поздрави всички именици в залата. На заседанието присъстват 656 делегати. Форумът е под наслов “Време за справедливост”.

Имаше доста спекулации за това кой подава ръка на БСП, напомни Миков за офертата на АБВ и лидера й Георги Първанов от януари. “Щеше да е нехигиенично политически да приемем всяка подадена ръка, без да се съобразяваме с коректните ни партньори и политическите ни позиции. За БСП не може да има власт на всяка цена. Тя се приема от гражданите като политическо многоженство. Имаше риск да загубим доверие, заради което плащаме цена на опозиция”, добави той.

Миков уточни, че коалиционните партньори на БСП в коалицията, в която са в парламента сега, ще бъдат първи в разговорите за местните избори. Този разговор започва веднага след конгреса, заяви той.

“Партията не може да бъде разглеждана като търговско дружество, БСП плаща за грешка на един или друг наш другар, не бива да си затваряме очите за случаи, в които наши другари използват името на партията като търговска марка за свой личен интерес”, каза още Миков.

„Кризата в Украйна и неадекватните русофобски позиции на правителството ни и президента разделят обществото в България, братски, исторически и културно свързана с Русия. Последиците от икономическата и финансова криза засегнаха тежко България. Бежанската вълна от Сирия засяга пряко България и натоварва допълнително най-бедната страна в ЕС. Това ни изправя пред предизвикателства, с които сегашното правителство изглежда неспособно да се справи. To не прави нищо за отстояване на българския интерес в ЕС”, критикува и управляващите лидерът на БСП.

“Как стана така, че в нестабилната политически година икономическият растеж бе 1,7%, а сега, когато е спокойно, спадна двойно. Честито на протестиращите – умни и красиви – всеки е уреден с някакъв пост”, допълни Миков.

1 коментар

  1. аз каза:

    Честито и на вас,,че стигнахте дъното.Крайно време е съвсем да се затриете.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране