10.02.2015 | 8:51
Миков предупреди: Възможно е Русия да удари България
Социалистът смята, че страната ни може да стане цел на военни действия

„Нямам информация за разработката „Червеите“, категоричен бе в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на БСП и бивш председател на Народното събрание Михаил Миков.

„За незаконните работи си носят отговорност конкретни лица“, добави той. „Вие показвахте протестиращите. Защо трябваше да се използват СРС-та? Те всяка вечер бяха по телевизиите“, допълни социалистът.

„Нека приключи проверката и тогава да се коментират фактите. Бойко Борисов може да си приказва, каквото иска. Но когато се манипулира общественото мнение, особено от медиите, това не е добре за една демократична държава“, подчерта Миков. „Нека да се направи проверка, а не да се избързва с коментарите и внушенията“, посочи още той.

Лидерът на левицата коментира бъдещето на БСП. Той е на мнение, че в партията трябва да влязат млади хора и поясни, че ще има квоти за тях на всяко едно равнище в левицата. По думите му, БСП трябва да бъде последователна на първо място. Относно АБВ и дали ще има коалиция между двете партии, социалистическият лидер заяви, че партията на Георги Първанов е участвала на изборите, за да бъде във властта.

Той е на мнение, че АБВ е непоследователна в политиката си. На въпрос защо БСП е „отсвирила“ ДПС за вота на недоверие в сектор „Здравеопазване“, Миков отговори, че никой не са „отсвирвали“ и напомни, че партията му има ясна позиция по въпросите. Той не пропусна да коментира и предложенията за държавна помощ за частни училища и детски градини.

Лидерът на левицата напомни, че е абсурдно да се говори за частно образование на един беден българин, който се чуди как да изучи детето си в държавно училище. Михаил Миков отказа да коментира дали има подозрения, че има връзка между ДПС и ГЕРБ. Във връзка с отношенията между Украйна и Русия и позицията на НАТО и България Михаил Миков предупреди, че страната ни „може да стане цел на военни действия“. „Възможно е, напълно е възможно Москва да удари България“, заключи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране