24.03.2015 | 21:01
Миков за Сърница: Пазарният подход при изборите е в нови измерения
ДПС заплашвали и изнудвали избиратели

“Пазарният подход при изборите в Сърница, който не се забеляза, е придобил нови и нови измерения. Ако така ще се правят избори в България, тя все повече ще отстъпва в класацията по демократични критерии”, заяви на пресконференция във вторник лидерът на БСП Михаил Миков.

“И торбите с 10 кг олио, брашно, и заплахите, и изнудването, използването на всички механизми. Разбирането на изборите като някаква кървава битка, а не като начин за осигуряване на представителност на властта продължава да се развива и в този процес участват управляващите в лицето на ГЕРБ и ДПС, които на място са проявили същите механизми”, каза още той.

“Разговаряхме с нашия представител в Сърница и като чухме какви финансови ресурси са насочени в тази знакова битка – халал да са им победите – със заплахите, за нас изборите не се разбират по този начин”, обясни още Миков. Според обясненията му социалистите преценили сложната обстановка в най-младата община. “Имахме реална оценка на обстановката, бяхме наясно за силното етническо влияние и преценихме, че такъв тип участие е индикативно, без никакви сериозни усилия”, коментира лидерът на БСП.

Той допълни, че ако предстоящите местни избори протекат в същата атмосфера, гражданите едва ли ще се включат особено активно в тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране