18.07.2019 | 12:41
Милиони са изхарчени за поддръжка на системите на НАП
В държавната администрация е наложително да работят качествени хора, категоричен е финансовият министър Владислав Горанов

Милиони са изхарчени през годините за поддръжка на системите на НАП. Грижа за сигурността на системите на Приходната агенция е полагана и трябва да бъде полагана допълнително, въпреки че в една от многобройните системи се открива слабост. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов. Той е категоричен, че е изключително важно в държавната администрация работят качествени специалисти, предаде БТА.

Финансовият министър няма точна информация колко точно са похарчени. Трябва да се установи дали наистина има някаква слабост в системата, която е предизвикала пробива. Едва след това ще се коментира дали ще се наложат санкции за отговорните за поддръжката й, категоричен е Горанов.

Все още не е ясно дали в лаптопите и компютърните системи на задържания за хакерската атака е открита друга информация, която е различна от изтеклата вече в публичното пространство.

„Системата никога не е спирала да работи. Недобросъвестни хора са нарушили закона, достъпвайки я по нерегламентиран начин“, добави финансовият министър. Той обясни, че няма неуязвими системи.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Качествените хора поради наемането с привилегии в Българската Държавната Администрация на Батко и Братко, не могат да работят за България.И следовагтелно си търсят работа извън България където системата Батко и Братко не върви. Тогава получават заплащане започващо от 3 пъти по високо на Батко и Братко който работи в Българската Държавна Администрация.Докато в България наемането на работа и бизнес поръчки става с от коя партия си,на кой си роднина или приятел и кой познаваш? То там където няма Батко и Братко система, се цени какво знаеш, можеш и какъв резултат имаш от работата си. Заради тази корумпирана система такива са постиженията и състоянието на България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране