13.02.2021 | 11:10
Минеков: Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат
Професорът се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов
”Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това през цялото време, но се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи”, заяви проф. Велислав Минеков.

Моите приятели решиха да вземат политически път. Да бъдат част от едно политическо представителство. Аз много се надявам решението им да е правилно и им желая успех. Това е един от начините да се премахне робството и тиранията, каза още в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“ проф. Минеков.

Той допълни, че не иска да е политически ангажиран. Проф. Минеков също така каза, че има много причини за това, като поясни, че не може да сподели част от тях, защото „биха били вредни“.

„Искам да съм гражданин. Има една голяма разлика в това да си гражданин и политик – когато бяхме на площада, ние бяхме граждани, когато вземеш политическа страна, ти си само част от това гражданско общество. Естествено, че трябва да има и политици, но аз избирам да остана от другата страна“, сподели професорът.

„Това, което ще ми липсва, е фактът, че изтървайки тези двама приятели като политици, ние повече няма да можем да се върнем на площада, няма да бъдем желани“, сподели Минеков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране