21.02.2015 | 1:53
Министерство на финансите крие милиарди
Подигравате се с парламент, заяви депутатът от БСП Румен Гечев

Министерството на финансите крие, че има 9 млрд. лева фискален резерв, от които 5 млрд. лв. ще влязат в касата им, заяви депутатът от БСП Румен Гечев в предаването Панорама по БНТ.

Несериозно е да искаш 16 млрд. лв. дълг и да се опиташ да убедиш народните представители да го подкрепят с две странички обяснение, заяви Гечев. Твърдението, че дефицитите са лоши е смешно. САЩ, Швейцария и дори Германия имат такива, припомни социалистът.

От министерството на финансите са водили преговори с банките, които трябва да отпуснат кредита още през месец ноември, а ние разбираме за това едва през февруари, това ни навежда на мисълта, че нещо не е наред, обясни Гечев. Повечето министри не са знаели, че ще теглим такъв дълг, не знам за подобен прецедент по света, възмути се депутатът от БСП. Грубо е погазен закона за бюджета, той се прави година за година, на лице са икономически и юридически проблеми, обясни Гечев.

Никъде по света не се сключва договор за бюджета над една година. Подигравка с парламента и несериозно отношение от страна на управляващите, заблуждавате българската общественост, разярен Гечев обвини министъра на финансите.

1 коментар

  1. шушумыгын каза:

    Това недоразумение ,Гечев е грешка на скъсан презерватив!Още не мога да му простя 1997 г и Жан Виденовата зима.Той тогава беше министър на финансите и окраде България,така че рафтовете на магазините бяха празни все едно с парцал си бърсал ламбено шише!И тоя има наглостта да говори!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране