14.09.2015 | 0:01
Министри се държат като невменяеми
Журналистът обяви пресата за умираща, защото властта давала пари на три телевизии, за да ги контролира

Кеворк Кеворкян се изказа остро пред Нова ТВ за някои от членовете на кабинета на Бойко Борисов. “Ако думите на нашите политици са от вода, ще намокрят зрителите. Сега има повече от одиозни фигури, които правят бели. Такива са половината министри на Бойко, все едно ги е избирал с малки обяви за работа. Държат се като невменяеми”, коментира Кеворкян.

Той изрично спомена военния министър Николай Ненчев, външния министър Даниел Митов, образователния министър Тодор Танев и правосъдния министър Христо Иванов. Случайно или не, и четиримата са номинации на Реформаторския блок.

Според Кеворкян управляващите дават пари през еврофондове само на три телевизии, защото така е по-лесно медиите да бъдат контролирани. “Българската преса умира, не й се дават пари. Това лишава медиите от опърничавост. Вие и да искате, не можете да бъдете опърничави, иначе ще ви разкарат предаването”, смята Кеворкян.

Той коментира и други теми. Според него циганите с право нападат българите, защото “ние ги оскотихме”. Според него в момента в който в България е бил направен паметник на Георги Марков, а не на Илия Минев, е станало ясно, че българският преход не е това, което би трябвало да бъде. “Свикнахме дори с наводненията, целият народ е в това положение. България е затънала. Хората оскотяха”, коментира Кеворкян.

На въпрос кой е по-известен – той или розовата пантера Пинко, Кеворкян отговори: “Всяка неделя” беше друго място, на умността. Пинко беше един хъшлак, голям успех беше, че го пуснахме. Пинко беше една апликация, която се оказа ненужна, защото се появиха политици, които иззеха неговата роля”.  Първото излъчване в България на известния анимацонен филм бе именно в предаването “Всяка неделя”, на което Кеворкян бе водещ.

1 коментар

  1. Избирател каза:

    Кеворкян със своето прехвалено предаване също спомогна да се създаде народ, който после си избра хора като Първанов, Станишев, Орешарски, Доган, Плевнелиев и Борисов за лидери.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране