04.07.2019 | 12:25
Миню Стайков прехвърли алкохолния бизнес на 90-годишната си майка
Заводът н Карнобат вече е собственост на баба Станка, за да не бъде конфискуван от държавата

Карнобатския олигарх Миню Стайков, който лежи под стража в МВР болница като подсъдим за данъчни измами, нелегално производство на цигари и източване на милиони левове от Европейския съюз, е прехвърлил алкохолната си империя на 90-годишната си майка Станка Станкова, съобщи „България днес“.

Достолепната старица е станала собственик на половината от акциите на компанията за производство на вино и спиртни напитки „СИС Индустрийс“ след серия от финансови операции, за жалост проспани от КП КОНПИ.

Станка Станкова е сложила ръка върху алкохолния завод в Карнобат и хиляди декари лозови масиви миналата есен, малко след като нейния син Миню Стайков бе зрелищно арестуван като бос на банда за данъчни измами и нелегално производство на цигари.

90-годишната баба Станка е придобила акциите във винпрома в Карнобат от две офшорки – „Фронтиър Холдингс“ и „Синевикс“, като сделките са минали през фамилния адвокат Красимир Трифонов. Преди дни юристът на Минко Апаша бе уличен от прокуратурата във фалшифициране на документи и също ще бъде изправен пред съда. Баба Станка притежава на книга алкохолната империя от Карнобат чрез дружеството „Нет акузишън“, на което е управител. Тя е най-големия акционер в „СИС Индустрийс“, а нейни съдружници са бизнесмени от Ливан със съмнителна репутация.

Причината Миню Стайков да подложи майка си като основен акционер в алкохолната му империя е тривиална – олигархът се надява да избегне конфискация на бизнеса си при евентуална осъдителна присъда. Преди години подобна схема пробва да реализира друг аферист, но от по-нисък калибър. Някогашният шеф на „Топлофикация“ – София Вальо Топлото прехвърли имоти и пари на майка си Цецка, но възрастната дама също се озова на подсъдимата скамейка за пране на пари. В крайна сметка баба Цеца издъхна от стрес и срам преди делата срещу нея и сина й да приключат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране