11.12.2018 | 13:34
Миню Стайков се появи в инвалидна количка в съда
Бизнесменът отслабнал с 10 кг, иска на свобода

Бизнесменът Миню Стайков бе докаран с линейка и се появи в инвалидна количка на заседанието на Апелативния специализиран съд, на което отново ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

Той поиска от магистратите да бъде пуснат на свобода, а причината е именно здравословното му състояние, откакто е задържан. Стана ясно, че той е отслабнал с 10 килограма и освен това от 20 октомври е в болницата на Софийския затвор.

Защитата му поиска да бъде назначена медицинска експертиза, която да покаже какво точно е здравословното му състояние дали може да стои задържан.

Адвокатът му Лъчезар Таков се ожали, че клиентът му е отслабнал с 10 кг, откакто е задържан.

Заедно с бизнесмена, да бъде освободен иска и роднината му Белун Хазърбасанов. Неговата защита каза, че той страда от диабет и високо кръвно налягане.

Предстои апелативният спецсъд да реши дали да назначи експертиза, преди да се произнесе по мерките им за неотклонение. Ще излезе ли от ареста – ще стане ясно на 20 декември.

Миню Стайков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, която е извършвала данъчни престъпления, пране на пране и търговия с нелегални цигари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране