28.07.2015 | 12:35
Мирчев очаква 110 000 гласа на първия тур в София
”Искам да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него", казва кандидатът за кмет на БСП

Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев си поставя задачата на първи тур на местните избори да спечели повече от 110 000 гласа, което по негови изчисления ще е 23-25% от действителните гласове.

Социологът коментира във вторник пред бТВ, че не е съгласен с твърденията, че битката за София е предрешен,а и по думите му в столицата предстоят предизборни изненади. Ако стане кмет, едно от първите неща, които смята да направи Мирчев, е ревизия на управлението на сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

”Искам да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него. Много се строи в София, но на огромни цени. Ако сметнем спрямо средноевропейски цени 1 километър магистрала по Южната или Северната дъга, в България са 2-3-4 пъти по-високи цените, което е абсолютно безумие, особено когато става дума за уж бедна държава”, коментира кандидатът на левицата.

Друг от приоритетите му е подобряването на общия устройствен план на града. Според него в момента чрез частичните промени, които не се обявяват публично, тихомълком главният архитект Петър Диков облагодетелства частни интереси.

Необходимо е да се види и какво става с бюджета на столицата. “В София има пари за абсолютно всичко. В някои пера имаме 26% използване на парите, в други – 60-70%. Десетки милиони уж се икономисват всяка година, а детските градини са недостроени, кварталните улици са ненаправени, тротоарите са в идиотско състояние”, изреди Мирчев.

”Ако парите за здравеопазване се използват 100%, а не 60%, това означава, че с общински средства ще се осигури достъп до здравни услуги на обикновения, по-бедния човек”, посочи още той.

Мирчев заяви още, че не смята за особено силен противник Вили Лилков от ДСБ. В момента Реформаторският блок има същия рейтинг както БСП, коментира той. ”Освен това формацията им в момента прави прекалено много исторически компромиси, ще се самоубиват успешно до местните избори”, прогнозира Мирчев.

”Проблемът в София е доминацията на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова”, коментира той, като допълни, че според него високият рейтинг на Фандъкова е декларативен и за нея работи ”огромна пропагандна машина”.

1 коментар

  1. аз каза:

    На сън ще ги преброиш точно 110 000 гласували за теб.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране