10.03.2015 | 11:29
Миро М. сее интриги между Борисов и Цветанов
Премиерът никога няма да даде друг на командва парада, казва бившият земеделски шеф

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който опита да се реализира като алтернатива на ГЕРБ, но се провали тотално с проекта БАСТА сега сее щедри интриги между Борисов и Цветанов.

Повод за това се превърна оставката на министър Веселин Вучков. По ТВ7 той предрече, че ролята на Цветан Цветанов в политиката все повече намалява и той трябва да излезе от нея, ако бъде осъден, дори и на пробация на по-висша инстанция. Найденов, известен и като Миро Мършата,  обаче мълчи, че само преди година твърдеше, че Цветанов масово е подслушвал, а по-късно съдът го оправда категорично по това дело.

По думите му отношенията Цветанов – Борисов не са пред разрив, но ролята на бившия вътрешен министър в ГЕРБ става все по-малка. В същото време Борисов намирал негови заместници. Според Найденов оставката на Вучков е била предизвестена още когато с премиерът са се разминали в оценките си за главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Писанчев. Така проваленият политик нескопосано опита да се натегне на бившия си шеф, показвайки, че Лазаров и Писанчев са правилните фактори в службите, но игнорирайки позицията на гражданите, които повече от години протестираха срещу тях като функции на модела КОЙ.

„Изключено е някой да оказва натиск на Бойко Борисов. Това са легенди, че някой го държи, тъй като той налага своя авторитет в правителството „Борисов 2″.  Аз познавам добре Борисов и той наистина е неуправляем. Кабинетът на ГЕРБ ще падне, ако това го реши самият той“, коментира още Найденов.

По повод предвещанията на политически анализатори, че Румяна Бъчварова в бъдеще ще стане премиер, а Бойко Борисов президент, той коментира, че това са легенди, изречени от хора, които нито веднъж не са познали предизборните резултати. „Познавам много добре Борисов. Той никога няма да даде друг на командва парада“, категоричен е Найденов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране