13.06.2016 | 0:01
Митьо Очите пълен с хормони, за да изглежа млад и секси
Соматропин - "допингът" на Димитър Желязков

Високи количества на соматотропин са засечени при анализа на кръвта на Митьо Очите при постъпването му в болница. Това твърди бургаският сайт “Флагман.бг”, като се позовава източници от болницата.

Соматотропинът е човешкият хормон на растежа, който стимулира размножаването и регенерацията на клетките. Той се произвежда естествено в човешкото тяло, като с напредването на възрастта нивата му постепенно намаляват.

Хормонът стимулира метаболизма на протеините, мазнините, въглеводородите и минералите, ускорява производството на енергия за сметка на разграждането на мастни киселини.

Инжектирането с рекомбиниран хормон на растежа (известен като соматропин) се използва в бодибилдинга, в комбинация с тестостерон, инсулин и тироидни хормони.

При продължителни сесии приложението му води до изгаряне на мазнините, увеличаване на мускулната маса, съкращаване на времето за възстановяване от тренировки, укрепване на ставите и ставните връзки и заздравяване на наранени мускулни тъкани. Намалява се уязвимостта към травми при тежко натоварване.

Сред ефектите от приема са възстановяване на растежа на косата и стимулиране на естествения й пигмент, изглаждане на бръчки по лицето и тялото, повишаване на енергията, подобряване на когнитивната функция и сексуалния живот.

Наднорменият прием на хормона може да доведе до кръвоизливи, подуване и отток на крайниците и лицето, хипертрофия на сърцето и бъбреците, хипогликемия и диабет. Задължително се приема след консултация с медицинско лице.

Сред препаратите с рекомбиниран хормон на растежа са Нутропин, Хуматроп, Генотропин, Нордитропин, Сайзен.

Продължителната им употреба изисква сериозни финанси – цената на инжекционните разтвори може да достигне до 600 лева за 6 милиграма (отговарят на 18 единици). Ако се използва само с цел подмладяване, препоръчителната употреба е на 2 единици на ден. При бодибилдърите дневната доза може да достигне до 8 единици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране