20.04.2021 | 13:27
Митов прие от Радев първия мандат за формиране на кабинет
Президентът очаква от ГЕРБ правителство, което да изведе страната от кризата
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на кабинет на посочения от най-голямата партия ГЕРБ за премиер Даниел Митов.
„Очаквам в 7-дневен срок по Конституция да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на обществените очаквания за справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. Правителство, което да ръководи ефективно страната и да я изведе от днешната криза“, каза Радев, който само преди няколко месеца отказа да назначи Даниел Митов за посланик в Румъния.
При държавния глава влязоха номинираният за премиер Даниел Митов, номинираният за вицепремиер Томислав Дончев и председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.
Малко по-рано премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви и състава на кабинета.
Преди ден от ГЕРБ казаха, че може и да не вкарат в пленарна зала предложението си за кабинет, ако няма подкрепа за него, каквато не се очертава.
Всички останали партии казаха, че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

Погледите са насочени към втория мандат, който президентът трябва да връчи на втората по големина партия „Има такъв народ“. От партията на Слави Трифонов обаче до момента не са казали дали ще предложат кабинет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране