12.05.2021 | 9:14
Митов за Илчовски: Има 300 млн. по сметките, а се оплаква!
Според новия ГЕРБер, Радев вкарва БСП във властта през задния вход
Служебните кабинети не могат да бъдат алтернатива на каквото и да е, заяви Даниел Митов от ГЕРБ по Нова тв. „Просто президентът си прави мостове към коалиция за президентските избори. Вкарва БСП през задния вход, защото те не могат по друг начин да влязат“, допълни той.

„Единствено ние поехме отговорността в предишния парламент. Няма показно за каквото и да е. Събрал хора и решил, че ще му работят 2 месеца. Но това не е алтернатива. Хората отиват на избори, ще гласуват за партиите“, допълни той.

„Кого е имал предвид за олигархията премиерът Борисов, той ще трябва да си го разшири този момент. Още от 90-те има такива кръгове в България. Въпросът е всички партии да успеем институционално да променим държавата и да няма разлика за един или друг бизнесмен. Аз съм бил свидетел как ГЕРБ се е опитвала да помага на всички. Аз като външен министър съм звънял в Гърция стотици пъти, когато там имаше блокади“, допълни той.

„В България има хора с много пари, още от началото на прехода с много пари, които са управлявали партиите и сега тази възможност им е отнета. Това имаше предвид премиерът“, каза още Митов.

„Това, че някой е казал нещо, не означава нищо. Аз съм бил свидетел как хора говорят от името на Костов, на царя. Комисията на Манолов бе опит да се направи работническо-селски трибунал. И се оказа, че повечето от твърденията са неистина. Така няма да стане. При такива комисии има правила. Първо се взема сигнала, гледа се, гласува се. А не да викаш хора от улицата“, допълни той.

„Аз не знам какво ще последва. Премиерът Борисов каза, че ще си изкара мандата и си отива в партията. И го направи. И без Борисов парламентът не успя да направи кабинет. Най-голямата грешка, която нашите врагове правят, е да ни сравняват с НДСВ. Да ни изчегъртат. ГЕРБ няма да се разпадне, гарантирам. Никой не е победил още ГЕРБ, за да се обясни, че ще се разпадне“, каза още Митов.

„ГЕРБ даде ясен сигнал на конгреса, че продължава да стои в дясното консервативно пространство. И е на твърди евроатлантически позиции“, каза още новият заместник на Бойко Борисов.

По повод обвиненията и сигналите, подадени от агробизнесмените в последните дни на комисията по ревизия в приключилия работата си 45-и парламент, Митов отсече:

„Нека вадят. Вадеха се и преди. За Костов, за тройната коалиция. И нищо. Само замеряне с кал без основание. Такива неща не се правят с една жена каза. Един бизнесмен с 300 милиона лева по сметките се жалва от репресии“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране