06.09.2019 | 23:45
Митрополит Николай пак в лимузина със син буркан
Полицията проверява аудито с полицейска лампа

Пловдивският митрополит Николай Пловдивски се появи на празника на Съединението на България с Източна Румелия с лъскавата си лимузина „Ауди” А8, съобщи пловдивският сайт „Под тепето”.

Оттам публикуваха и снимки на „богоугодното” „Ауди”, от които се вижда, че немското возило, возещо телесата на дядо Николай, е оборудвано със специална светлинно-звукова сигнализация. По закон само службите за сигурност, съдилища, прокуратури, членове на Министерски съвет и на горските стопанства имат право да ползват сирени и лампи.

Казусът със синия буркан на Николай Пловдивски възникна преди месец, след като митрополитът бе заснет да се качва в аудито, снабдено с полицейска лампа пред търговския център The Mall на столичния булевард „Цариградско шосе”. След като снимката се завъртя в публичното пространство, от МВР разпоредиха на КАТ да извърши проверка как Николай Пловдивски се е сдобил с разрешително за синя лампа и ако не притежава такова – откъде и от кого е взел сигнализацията. Днес началникът на пловдивската полиция коментира синия буркан на дядо Николай с думите, че се извършва проверка.

Представители на Българската православна църква настояват, че митрополитите могат да ползват сини лампи, тъй като имат дипломатически сини паспорти. Много редови миряни обаче са на мнение, че българските митрополити парадират излишно с атрибути на властимащи, а дядо Николай е „пръв сред първите“ в това отношение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране