15.11.2018 | 0:01
Младен Маринова за провокациите на протестиращи: Задачата ни е да опазим обществения мир
Вътрешният министър е наясно, че в групите за протест участват лица от криминалния контингент, които умишлено провокират сблъсъци

“В групите присъстват хора, които явно под някакъв мотив или с друга цел, или провокират полицаите или останалите участници в протеста. Намесваме се, за да запазим мира.” Това каза пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов за протестите срещу високите цени на горивата преди изслушването му във парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава Агенция „Фокус“.

„На много места става въпрос за протести, които не са организирани съгласно закона. Реално там няма организатор, няма с кого да се води диалог“, заяви той. Попитан притеснява ли се МВР от протестите и вярно ли е, че в протестите участват криминални лица Младен Маринов посочи: „Всяко нещо, което е свързано с обществено напрежение ни притеснява. Задачата ни е да опазим обществения мир“.

Вече имаме образувани досъдебни производства за хулиганство и административни преписки по Закона за движение по пътищата, добави вътрешният министър. „Има нормален ред, по който хората да протестират. Когато го спазват, ще им осигурим всички възможности да протестират нормално и да няма затруднения за останалите граждани“, посочи Младен Маринов.

„Полицаите си вършат работата, както е по закон“, заяви вътрешният министър. Вече се появиха и публикации, разкриващи кои са лицата, оглавили протестите в цялата страна. В Бургас на първи линия бяха забелязани хора, които работят за съден за убийство бизнесмен от средите на ъндърграунда.

Зад последните протести в Сандански също се оказа, че стои криминално проявен. Става въпрос за Вангел Цилев, познат в града като измамник. Той е осъждан за управление на автомобил в нетрезво състояние и за кражба, пише bsstruma.bg.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране