31.07.2015 | 19:29
Моделът #Кой се възроди и ДПС и ГЕРБ отново управляват
Манолова можела да ни "ужили" най-много с 1 млн., а БНБ вече ни ощетила с 3,5 млрд. лева

Протестът не трябва да е срещу избора на Мая Манолова за омбудсман, а срещу избора на старото ръководство на БНБ. Това заяви пред Дарик червеният депутат Георги Кадиев като съвет към „Протестна мрежа”. „Мая Манолова сама си извоюва избирането. Не разбирам защо ГЕРБ и реформаторите толкова много скачат при положение, че до последната секунда самите те нямаха кандидат. Издигнаха от немай-къде Константин Пенчев. Не разбирам протеста срещу нея, организиран от „Протестна мрежа”, защото ако искат да протестират, има далеч по-сериозни неща от миналата седмица”, каза Кадиев.

И обясни, че далеч по-важно за обществото е преназначаването на старите подуправители на БНБ, „които допуснаха да изчезнат 3,5 млрд. лева от КТБ”. По думите му бюджетът на омбудсмана е 1 милион лева: „Т.е. вредата, която може да нанесе Мая Манолова, е 1 млн. лева. Там нанесоха вреда от 3,5 млрд. лева”, обясни Кадиев.

Според него не можеш „да си траеш” когато се постигат „някакви си псевдо исторически компромиси”, които обезсмислят съдебната реформа: „Не можеш да си траеш, когато ГЕРБ внесоха един абсолютно лобистки закон за енергетиката, с който натовариха хиляди фирми с по-висока цена на електроенергията. В същото време дадоха преференция на една шепа фирми, които ще правят ВЕИ-та с оборска тор. Загубата за НЕК от тази шепа фирми ще бъде точно толкова, колкото приходите от натоварването на хиляди български фирми. Всичко това беше направено в полза на определени хора, които доколкото разбирам са основно свързани с ДПС”, каза още депутатът от БСП.

Кадиев смята, че правителството вече е на ГЕРБ и ДПС: „Дори Радан Кънев го каза в неговите писания от Вашингтон – за коалицията ГЕРБ, ДПС и АБВ. АБВ са по-малката част, тях толкова не ги броим. Ако срещу някого трябва да протестират, това не е Мая, а моделът #Кой, който се възроди и продължава да си управлява по същия начин, по който управляваше преди година”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране