23.01.2020 | 14:30
Момче е загинало при катастрофа с три трамвая в София
Десет души са ранени при инцидента

Момче е загинало при верижна катастрофа с три трамвая, а други десет души са били ранени, съобщиха от МВР.  Инцидентът е станал в столичния квартал „Дружба“ малко преди обяд в четвъртък.

Трите мотриси са се ударили на бул. „Искърско шосе“ след спирката на трамвай 20. Според първоначалната информация момчето е било ударено, докато е пресичало трамвайните линии.

Останалите десетима ранени са били откарани в болница. Двама от тях са настанени в болница „Св. Анна“ – ватманка и един от пътниците. Те са без опасност за живота, казаха от лечебното заведение. Заради катастрофата движението на трамваи в участъка е спряно. В отсечката между гара Искър и кв. „Гео Милев“ са пуснати автобуси.

На мястото има екипи на МВР. По случая е започнало разследване.  Според инж. Иво Иванов, зам.-директор на „Столичен електротранспорт“, инцидентът е станал, след като последният трамвай в редицата – мотриса, движеща се по линия 20, удря превозното средство отпред, а то пък се удря в първия трамвай. Пред БГНЕС той обясни, че това се случило, докато момчето, загинало при катастрофата, пресича линиите между първия и втория трамвай. Мотрисите се струпали на едно място заради повредено преди това превозно средство, което все пак успяло да тръгне на собствен ход.

Иванов добави, че ватманката, която е пострадала при сблъсъка, има 31 години трудов стаж и е изключително опитна. Той уточни още, че тя е почивала на 18 и 19 януари, и че все още не се знае какво е довело до удара в предните мотриси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране