22.01.2018 | 0:01
Монолог на Цецерон срещу съответните национални безотговорници
Едно към едно

Препредаваме потпури от монолози на Цецерон при негово участие в БНР. Нарочно не влизаме в конкретика и не уточняваме детайлите, за които се говори. Просто се наслаждаваме на стила и риторическите фигури. Действително и съответно, и абстрактно, и конкретно!

***

Цветан Цветанов: …Така че и тази абстрактна тема, която обхванахте и хвърлихте в публичното пространство, за да се заигравате със страховете на хората, отново няма да ви доведе необходимия успех. И затова моят съвет към вас е, ако можете, да си оттеглите мотивите за вота, защото той е несъстоятелен в днешното условие и днешния център на събитията, в които се намира България. Защото, само да ви кажа, че ние бихме желали да бяхте изпълнили ангажимента си, който имахте като решение на вашия конгрес – да поискате вот на недоверие в края на 2017 г. Защото днес ние сме отговорни политици и искаме да изпълниме ангажимента си като председателстващи. И знаете, че министрите имат ангажимент както за неформални съвети, така също да минат на изслушване в съответните комисии в Европейския парламент. И само да ви кажа, че внасянето на вота на недоверие не ни притеснява, но ни притеснява друго – че вие всъщност слагате едно сериозно спиране на този динамичен процес и центъра в Европа, в който се намира България в момента. И нека да ви кажа, че във вторник и сряда всичките 13 министри от българския кабинет трябваше да имат съответните изслушвания в съответните комисии в Европейския парламент, а Влади Горанов трябва да води и съответния съвет на министрите в Брюксел. Но ние ще се съобразим въпреки това, което вие можете да го причините на България. Българското правителство ще участва максимално в този дебат, ще направим всичко възможно и да можем действително да отговорим адекватно на всички тези несъстоятелни абстрактни тези, които сте ги заложили във вашите мотиви.

…Утрешният ден ще ви даде още една допълнителна мотивация да си оттеглите вота и да можем действително да се концентрираме върху приоритетите на Българското председателство и всички ние заедно, и депутатите, които имаме, и парламентарни измерения, да работим усилено и да се гордеем с това, което прави България, българското правителство и този авторитет, който изгради през годините министър-председателят Борисов, за да може днес да говорим за възможна среща през предстоящите месеци между Турция и лидерите на европейските институции, и в България. Аз смятам, че това трябва да го отчитаме като един голям напредък и възможност България да участва в реалната политика за бъдещето на Западните Балкани, а защо не и за подкрепата, която получихме от Германия и за големите енергийни проекти като газовия хъб „Балкан“!

…За да противодействаме на популизма!

…За да противодействаме на вашите абстрактни твърдения!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране