15.02.2015 | 0:06
Морят ни 4 дни магнитни бури
Не пийте алкохол и не яжте мазно, съветват лекари

Депресии, инфаркти, обостряне на кардиологичните заболявания, играене на кръвното при хипертоници, както и мигрена и световъртеж ще ни мъчат цяла седмица.

Причината са магнитните бури, които започват от днес и ще продължат до сряда. За това предупредиха специалисти по сърдечносъдови заболявания. Магнитните бури започват да се отразяват негативно на организма още два-три дни преди настъпването им и отшумяват поне два дни след приключването им. Те са особено опасни за по-чувствителните и хронично болни хора.

Обострянето на болежките ни е заради смущения в магнитосферата в резултат на средни по интензитет, но упорити магнитни бури. Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Безсъние и главоболие в дните преди, по време и след магнитни бури мъчат дори здравите хора, а психично болните стават склонни към буйство.

За да понесем по-леко магнитните бури, лекарите препоръчват да се въздържаме от алкохол, както и да ограничим мазните храни. Препоръчително е пиенето на повече течности и консумацията на плодове и зеленчуци. Специалистите препоръчват, ако не се почувстваме добре, да потърсим джипито си или кардиолог и в никакъв случай да не прибягваме до самолечение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране