27.09.2020 | 0:26
Моуриньо се прояви и в Скопие
Пoртугалецът накара да сменят "малките" врати на Националния стадион

До любопитна и изключително рядка ситуация се стигна преди началото на мача между Шкендия и Тотнъм от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Докато играчите на лондонския тим правеха оглед на терена на Националния стадион на Северна Македония в Скопие, вратарите на „шпорите“ сигнализираха на мениджъра Жозе Моуриньо, че вратите им се струват по-ниски от обичайното, след което португалецът сам провери случая и се убеди в правотата на думите им.

Лондонският клуб сигнализира за тази нередност на делегата на УЕФА на стадиона и впоследствие представителите на европейската футболна централа потвърдиха, че в действителност вратите са с 5 сантиметра по-ниски от нужното. Това наложи две врати да бъдат заменени от домакините, преди двубоят да започне.

Все още не е ясно как се е стигнало до това недоразумение, но при всички положения отборът на Шкендия няма пръст в случилото се, тъй като той принципно играе домакинските си мачове в Тетово, а не на стадион „Тоше Проески“ в Скопие, съобщи БГНЕС.

В крайна сметка вратите бяха заменени с такива с правилната височина, а Тотнъм спечели двубоя с 3:1 и се класира за плейофа за участие в груповата фаза на Лига Европа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране