07.04.2015 | 14:56
МВР арестува 85 души при спецакция в страната
Проверени са 9727 души, 1484 питейни и увеселителни заведения и 2381 автомобила

85 души са арестувани за няколко часа при спецакция на полицията в страната. Открити са 16 лица, обявени за издирване. Специализирана операция е била за превенция и противодействие на престъпността, установяване и задържане на издирвани лица, както и за спазването на лицензионните и разрешителни режими на търговски обекти.

Тя е проведена от 21 часа на 3 април до 2 часа на 4 април със заповед на главния секретар на МВР Георги Костов, съобщиха от пресцентъра на МВР.  В нея са участвали и представители на НАП, Инспекцията по труда, Агенция “Митници“, Българската агенция по безопасност на храните.Проверени са 9727 души, 1484 питейни и увеселителни заведения и 2381 автомобила. Задържани са 85 души, образувани са 39 досъдебни производства, съставени са 450 акта за административни нарушения.

68 лица са засечените без придружител непълнолетни и малолетни клиенти в заведения.  При проверка на автомобил във Велико Търново, на адрес в Русе и на съмнителни лица в Ямбол е иззето голямо количество марихуана. Притежателите на дрога са задържани в рамките на 24 часа.

В санитарно помещение на дискотека в Пирдоп е открито количество амфетамин.  По случая са задържани двама жители на с. Чавдар, а срещу тях е образувано досъдебно производство.  Над 20 литра безакцизен алкохол е иззет в кафене в с. Равно Поле, Софийска област.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране