26.09.2020 | 13:10
МВР едва измъкна здравния министър от протестиращи
Протестиращи причакаха Костадин Ангелов пред сградата на БНТ

Здравният министър Костадин Ангелов стана поредният управляващ, който имаше проблем с напускането на БНТ след участие в предаването “Панорама”. Протестиращи се събраха снощи пред сградата на БНТ, където поискаха оставката и на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков.

Те причакаха здравния министър Костадин Ангелов, който успя да се измъкне с помощта на доста агресивните действия на полицията. Преди това той бе принуден да изчака около час в сградата.

Това се случи в 79-ия ден от протестите, които настояват за оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, на шефа на БНТ Емил Кошлуков, а от вчера – и на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Снощи БОЕЦ протестира пред БНТ за свободата на медиите и на словото. Поводът бе, че негови представители не са били поканени в предаването „Панорама“.

По повод превърналите се в традиция протести пред сградата на телевизията, социалният министър Деница Сачева наскоро обяви, че те заглушават гласа на политиците и ги репресират. „Няма как да твърдиш, че искаш отново демокрация и да заглушаваш гласа на някого, като го причакваш пред БНТ. Аз съм поредният политик, затворен там след предаване. Колко политици ще продължат да ходят там?“, коментира министърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране