03.02.2015 | 15:13
МВР обяви за издирване Черния Роди и Чубака
Тримата са търсени по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група за убийства

МВР обяви за общодържавно издирване Радослав Калчев-Черния Роди, сочен за лидер на престъпната група, уличена в убийства, както и двама негови съучастници. Издирват се и Недялко Цветанов Цвятков – Чубака (38 г.) от Габрово и 27-годишният Емил Мариов Александров от Варна.

Тримата са търсени по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група за убийства, насилие и изнудване.  Преди дни МВР разкри, че варненската група на 48-годишния Черния Роди е извършила убийствата на съпрузите Митко и Наталия Дамянови и на Борислав Манджуков в София.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от деветимата участници в групата, сред които на Калчев и Цвятков.  От 11 януари Радослав Калчев е в чужбина. Варненецът е висок 175 см, с нормално телосложение. Има овално лице и кафяви очи, съобщават от пресцентъра на МВР.

Недялко Цвятков е висок 180 см, с нормално телосложение, има овално лице, пъстри очи и къса коса.  Емил Александров е с ръст 178 см, нормално телосложение, с овално лице и пъстри очи.

Всеки, който разполага с информация за издирваните, може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, призовават от вътрешното министерство. Варненската група на Черния Роди се е занимавала и с разпространение на наркотици, контролирала пазара на проституция. Тя е имала връзка както в „професионален“, така и в личен план с разбитата в София група на Мила Георгиева – доведената дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев.  Оказа се, че синът на Георгиева – Мартин Джито, който се издирва, живее с дъщерята на Черния Роди – Жана, и има дете от нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране