20.04.2016 | 8:42
МВР разкри кой стои зад заплахите срещу премиера и Мартин Димитров
Държавата се справя много добре с охраната на границата, категорична е Румяна Бъчварова

МВР разкри кои стои зад заплахите срещу премиера Бойко Борисов и депутатът Мартин Димитров. Това коментира пред Нова телевизия вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.“Държавата се справя много добре към този момент що се отнася до охраната на границите ни”, поясни тя на въпрос за гражданските арести и доброволните отряди. По думите ѝ тези действия не се приемат като подкрепа за правителството.

“За да се обучават граждани, които да пазят границата, е необходимо да се промени законът. Ако някой иска да насърчи гражданската активност, трябва да бъде добре обмислена, регламентирана и посочена”, каза още вицепремиерът.

“По определения щат на МВР има много голям недостиг на квалифицирани кадри. Това означава, че полицията към момента не е достатъчна. Служителите на терен са 33 хиляди и нещо. Това е разпределителният щат, а заетите бройки са доста по малко”, коментира Румяна Бъчварова на въпрос за реформата в Министерството на вътрешните работи.

“Имам информация за заплахите срещу Бойко Борисов и депутата Мартин Димитров. Разбрахме какво е станало, няма основание за някакви допълнителни мерки”, поясни вътрешният министър.

“В момента ситуацията с риска от радикализация в страната е относително нисък. Гражданите трябва да имат повече доверие в МВР. Ние се нуждаем от това доверие”, заключи Румяна Бъчварова. /

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране