15.09.2019 | 19:21
МВР се извини за ареста на фотожурналиста Веселин Боришев по заповед на Борисов
Премиерът обеща да организира заедно с правосъдния министър законодателна инициатива въпросният указ да бъде преработен или премахнат

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поднесе извинения – своите и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев, който беше арестуван в петък вечерта, защото снимал полицаи преди митинга срещу избора на Гешев за главен прокурор, съобщи електронното издание. Боришев прекара нощта в килия в Първо районно, като на сутринта съдът се произнесе, че арестът не е оправдан.

Главният секретар на ведомството се е срещнал с главния редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева. Той пояснил, че е разпоредена проверка по случая и се съгласил, че не е проява на хулиганство да снимаш полицай по време на изпълнение на служебните му задължения, както и че Указ 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство е морално остарял и неуместен 54 години след създаването му.

Премиерът Бойко Борисов, който също разговаря с Клуб Z, обеща да организира заедно с правосъдния министър законодателна инициатива въпросният указ да бъде преработен или премахнат.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране