16.10.2020 | 23:23
Мюсюлманин закла френски учител заради карикатури на Мохамед
Нападението се разследва като терористичен акт

Френската полиция застреля мъж, който минути преди това е убил с нож преподавател от средно училище на улица в предградие на Париж, съобщават France24.

По първоначални данни престъплението е извършено заради карикатура на пророка Мохамед.

Френската прокуратура заяви, че нападението се разследва като терористичен акт. То е извършено в Конфлан-Сент-Онорин – предградие северозападно от Париж.

Предполагаемият нападател бил забелязан от полицейски патрул, докато вървял с нож в ръка недалеч от мястото на нападението и е застрелян, съобщи полицейски говорител.

По информация на френските медии учителят показвал на учениците си в клас карикатури на пророка Мохамед. Според полицейски източник очевидци чули нападателя да вика „Аллах Акбар“.

Според друг полицейски източник жертвата е била обезглавена при нападението, но това не е потвърдено.

През последните няколко години Франция преживя поредица от нападения, извършени от ислямски екстремисти. В края на миналия месец емигрант от Пакистан нападна с касапски сатър двама души пред бившата редакция на сатиричния седмичник „Шарли ебдо“.

На същото място преди пет години ислямистки бойци застреляха служители на изданието като отмъщение за това, че в него бяха публикувани карикатури на пророка Мохамед.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране