10.06.2016 | 0:30
Над 70% нямат доверие в Меглена Кунева
Плевнелиев в последната година достигна до нива от около една четвърт положителни оценки и над 60% отрицателни,

Министърът на образованието Меглена Кунева е първенец по недоверие сред управляващите. Над 70% декларират недоверие към Кунева, а около 12 й вярват. Това става ясно от обобщена картина на “Галъп” за доверието в различни личности, базирайки се на ежемесечните си изследвания в последните 12 месеца.

Според данните хората в страната са с огромно недоверие към 90% от политиците и управляващите. Здравният министър Петър Москов, икономическият министър Божидар Лукарски и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова получават 60% недоверие. Над 50% отрицателни оценки хората са дали на Владислав Горанов и Ивайло Московски. Около половината от допитаните не се доверяват и на Лиляна Павлова.

Данните показват, че президентът Росен Плевнелиев в последната година достигна до нива от около една четвърт положителни оценки и над 60% отрицателни, а останалите се колебаят в отговорите си.
От другите значими фигури, които от агенцията са изследвали, се открояват Цветан Цветанов и Радан Кънев, които също заковават 70% недоверие. При Георги Първанов се наблюдава рязък спад на доверие. Преди година той отбелязваше нива на доверие около и над 20%, но сега е по-близо до 15%. Недоверието пък плавно се покачва от около 60% до около 65%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране