11.10.2020 | 20:16
Надал срази Джоко, грабна 13-и трофей на „Ролан Гарос“
Матадора изравни рекорда на Федерер от 20 титли от Големия шлем

Рафаел Надал сложи край на непобедимата серия на Новак Джович и завоюва 13-ия си трофей на Откритото първенство на Франция. Краля на клея срази с 6:0, 6:2, 7:5 за 2 часа и 41 минути водача в световната ранглиста и изравни рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем. Освен това испанецът сложи край на непобедимата серия на сърбина от 37 мача през този сезон.

Това е и стотния успех на Матадора на „Ролан Гарос“ при само 2 загуби. 34-годишният манакорец за втори път завоюва Купата на мускетарите без загубен сет, след като стори същото през 2017 година.

Джокович пък остава със 17 титли от този ранг в колекцията си. За първи път в кариерата си Новак Джокович загуби сет на 0 в турнир от Големия шлем, а Рафаел Надал едва за втори път постига такъв успех, като предишният е през 2008 г. и то срещу Федерер точно в Париж.

Днешната среща бе осма между Надал и Джокович на Ролан Гарос, като испанецът вече има 7 победи. Това бе и третият им финал в турнира, който и този път завърши с триумф за испанеца. Двамата са играли един срещу друг вече общо 57 път и във всички турнири, като балансът е 29:27 в полза на Джокович.

Каквото и да се каже за днешния успех на Рафа ще е малко. Той бе безгрешна машина на корта, особено в първите два сета, с които по категоричен начин затвърди реномето си на крал на клей настилката, коментират експертите и феновете, насладили се на историческия двубой.

За доминацията му на тази настилка и на „Ролан Гарос“ говори фактът, че това бе неговата победа №100 на турнира, срещу само два загубени мача.

Той спечели титлата си без да даде сет на противника в нито един от седемте си мача, а начинът, по който бе сломен световният №1 е достоен за възхищение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране