11.08.2023 | 14:19
Наградният фонд на US Open чупи всички рекорди!
Организаторите предлагат 2,35 млн. паунда на победителя на сингъл при мъжете и жените

Наградният фонд на US Open през 2023 г. е увеличен спрямо миналогодишния, като организаторите предлагат 2,35 млн. паунда на победителя на сингъл при мъжете и жените.

Организаторите на турнира значително увеличиха сумата за награждаване в сравнение с миналата година, което допълнително засилва вълнението и очакването около събитието, което започва в Ню Йорк по-късно този месец. Шампионът от „Уимбълдън“ Алкарас, който защитава титлата си при мъжете, ще се стреми да повтори миналогодишните си геройства, след като победи Каспър Рууд на финала миналата година.

Тогава Алкарас си тръгна с награден фонд от 2 млн. паунда за спечелването на първата си титла от Големия шлем. Но тази година победителят ще получи още по-значително възнаграждение.

Тенис асоциацията на САЩ (USTA) обяви, че всеки победител в турнирите на сингъл при мъжете и жените ще получи по 2,35 млн. паунда (3 млн. долара). Това увеличение на наградния фонд отразява ангажимента на USTA да осигури равни възможности и награди за играчите мъже и жени.

Очаква се общият награден фонд на тазгодишното издание на US Open да достигне зашеметяващите 50,9 млн. паунда (65 млн. долара), съобщава Express US. В допълнение към увеличения награден фонд организаторите на турнира са направили подобрения и в други области, за да подобрят преживяването на играчите.

Състезателите вече ще получават ваучери за пътуване на стойност около 1000 долара (783 паунда) и ще имат възможност за втора безплатна стая в официалния хотел на турнира, а не само за една. Като алтернатива играчите могат да изберат стипендия в размер на 600 USD (470 GBP) на ден за алтернативно настаняване.

Надбавките за храна ще бъдат увеличени, а на всички състезатели ще се предлагат услуги по нанизване на ракети. Тазгодишното Открито първенство на САЩ е от особено значение, тъй като отбелязва 50-ата годишнина от предоставянето на равни парични награди в турнира.

Източник: tennisnews.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране