24.11.2019 | 17:55
Намушкаха с нож младо момиче в нощния влак Варна
Една от прободните рани на момичето е изключително опасна, в областта на гръдния кош

Младо момиче от Варна беше намушкано с нож от 21-годишно момче във влак, пътуващ от Пловдив към морската ни столица.

Пострадалата е на 20 години и е с прободни рани в областта на главата, гръдния кош и бедрото. Инцидентът се е случил около 2:00 часа тази нощ. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

Според информация на БТВ момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената. Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайно минаващ пътник започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от жп гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него. След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево. Няма информация дали момичето има престъпно минало.

Предстои да бъде извършена операция на пострадалата, тъй като има две срязани сухожилия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране