02.11.2020 | 23:05
Нараства търсенето на селски къщи
В Софийско дворно място със стара къща вече се продава за около 80 000 лева

Пандемията доведе до оживление в селата и ръст в търсенето на селски имоти. Сред водещите е община Габрово, както и селата около столицата, където е все по-трудно да се намери имот за продан, предаде БНР.

Доскоро Габровска област беше с най-много мъртви села и махали в цялата страна. КОВИД пандемията обаче доведе до промяна – много от селата вече са удвоили жителите си, а имотите за продан свършват. За последните 6 месеца жителите на село Враниловци са се увеличили с 80 души и то предимно млади хора.

Отлив към селата и търсене на имоти има и в Софийско. В село Караполци малко дворно място със стара къща вече се продава за около 80 000 лева. И кметът на съседното село Лесново твърди,че има много нови жители. А за продан са останали само дворни места, върху които може да се строи.

1 коментар

  1. Alexn каза:

    Ще има преброяване на населението 2021 година!!! На 90% сигурност населението на България ще под 6,5 милиона!!!
    80 000 хиляди за къща в село, без канализация, магазин, аптека и училище е като мокри сънища на брокер на недвижими имоти!!!
    Смея се глас!!! Айде продавайте помече такива къщи! Ама нещо според реалните сделки спада на продажбите на имоти в България за 2020 е повече от 38% … м да!
    Айде продавайте, а вие купувайте ме не остана! Ковид -19 … купуваш къща и ако искаш да я продаеш после чакаш с години!
    Благодаря! Поръчкова стания!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране