05.10.2020 | 1:33
Националите окапаха за Унгария
Дерменджиев остана без половин отбор

Голяма част от играчите на националния отбор отпадат за решителния бараж с Унгария в четвъртък. „Лъвовете“ на Георги Дерменджиев ще бъдат в силно намален състав откъм титуляри.

Вторият капитан Георги Костадинов бе сменен принудително на почивката при 1:1 на Арсенал Тула в гостуването на Тамбов от Х кръг на руската Премиер лига. Той е усетил мускулни болки в областта между прасеца и ахилесовото сухожилие на десния крак. Халфът е очакван на лагера в „Бояна“ днес, където ще се прецени състоянието му.

Костадинов е един от основните играчи на Дерменджиев. Предвидено бе той да изведе тима с лентата срещу „маджарите“, тъй като титулярният капитан Петър Занев се възстановява от КОВИД-19 и не е сред повиканите. Аут е и младият Филип Кръстев, който получи травма и напусна терена още в 18-ата мин. при гостуването на Монтана (1:2). Завърналият се в тима Борислав Цонев скъса коленни връзки на десния крак при 0:0 на Левски с Ботев Вр. Цонев е приятната изненада този сезон в efbet Лига. Преди това отпадна Вандерсон (Лудогорец), а Симеон Славчев (Левски) не си е върнал формата след дълго лечение. Георги Миланов отново е извън състава, тъй като не си е намерил нов отбор. По сходна причина Кирил Десподов не води нормална подготовка. През уикенда той летя до Солун, за да подпише с ПАОК, но трансферът се провали.

Спас Делев (Арда) се завръща след период на карантина, а Иван Горанов (Шарлероа) е дал в Белгия положителен тест и се лекува. Италианският Специя не пусна Андрей Гълъбинов, защото нападателят ще трябва да се подложи на 14-дневна карантина, ако пътува с „лъвовете“ за мача от Лигата на нациите с Финландия на 11 октомври. От БФС опитваха да докарат играча само за срещата с „маджарите“. Гълъбинов, който има три гола в два мача в Серия А, изведе снощи Специя при гостуването на гранда Милан.

„Хубаво е да мечтаем, но има и реалности. Отборът трябва да излезе и да даде максималното от това, което може. Това е мач, който се чака от дълго време, очакванията са големи. Ще заложим на играчи, които в момента са в добра форма. Футболистите чувстват отговорността и моята задача е да излезем мотивирани, но с много интелект“, каза Дерменджиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране