07.12.2018 | 11:56
Не е искано разрешение за чужди кораби в Черно море
Премиерът тревожен за туризма и газопровода

Не е искано разрешение досега от България за присъствието на чужди кораби в Черно море, заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той призна, че е прочел същото като медиите, а именно, че САЩ са пристъпили към подготовка за изпращане на военни кораби в Черно море, което съобщи Си Ен ЕН.

Изключително съм тревожен, тъй като е голямо напрежение, това не е някакъв случаен инцидент и въобще не мисля, че е случаен инцидент и от двете страни, коментира Борисов по повод инцидента между украинските и руските плавателни съдове преди дни, когато украинският кораб навлезе в руска територия, а руснаците арестуваха моряци. Изпращането на кораба от САЩ е мярка „в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток“.

„Когато разрешаваме, това става с разрешение на МС, към момента няма, но и аз като вас прочетох, че ще идват. Винаги съм считал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, газопроводи, фериботи“, отсече Борисов. Той не скри, че вече е провел и провежда разговори с всички страни в конфликта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране