18.11.2023 | 17:41
Не можем ли да си кажем в прав текст? Много хора подозират, че Асен Василев взима рушвет от „Лукойл“…
Целият цирк с дерогацията за руската компания е много смешен

Целият цирк с дерогацията за “Лукойл” е много смешен.

Много е забавно да гледаш как големите евроатлантици от ППДБ се пънат като магарета да защитават печалбите на “Лукойл” и съответно печалбите на ПУТИН. Точно така ПУТИН, уважаеми зрители, заради тази дерогация когато вие зареждате гориво почти където и да е в България вие де факто давате пари на ПУТИН. Пари, които той използва, за да УБИВА украинци!

Това как ви кара да се чувствате?

Този тип реторика, която иначе е много присъща за ППДБ, сега ефективно се използва от ГЕРБ и ДПС. Особено от Делян Пеевски, който, припомням, е включен в списъка “Магнитски”. Аз лично се попикавам от смях.

Но сега сериозно – не можем ли най-накрая да си кажем в прав текст това, което много хора отдавна подозират? Вече година и половина се носят слухове, че Асен Василев взима рушвет от “Лукойл”, за да им защитава дерогацията. Такива слухове тръгнаха още пролетта на 2022, когато Василев твърдо се застъпи за мярката и дори заплаши с вето санкционния пакет на ЕС срещу Русия, ако дерогацията не бъде одобрена.

Подчертавам, това са само слухове, да не кажете, че обвинявам някого в нещо. Но тези слухове ги знае всеки икономист и всеки журналист в страната. Но се правим сякаш слонът не е в стаята.

Ако службите по някакъв начин ще се занимават с темата за горивата, да вземат да проучат ей тия слухове. Вместо да изготвят доклади за състоянието на пазара, което дори не им влиза в експертизата.

Мисля, че самият Асен Василев би искал да изчисти репутацията си в това отношение. Все пак той е министърът, не, той е ДЪРЖАВНИКЪТ, който така смело се опълчи срещу “Газпром”!

От Фейсбук профила на Георги Вулджев, главен редактор на Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране