25.09.2020 | 0:29
Недоволството е толкова голямо, че купените гласове няма да стигнат за победа на ГЕРБ
Борисов го устройва експертен кабинет, защото той не иска служебен кабинет на президента Радев, заяви Румен Овчаров

Бих се радвал, ако част от загубилите кандидати в изборите за председател на БСП бяха проявили малко достойнство и мъжество и бяха казали: „Да, поздравяваме Корнелия Нинова за победата. Не се представихме добре, загубихме, но тя спечели.“ За съжаление не събраха достатъчно достойнство, за да произнесат тези думи. От друга страна, самата вътрешнопартийна опозиция малко поразмисли в последния етап от надпреварата и се отказа да свиква пленум, на който да иска изключването на Нинова от БСП. Този опит, разбира се, нямаше да бъде успешен, но ако го бяха направили, разделителните линии в партията щяха да станат непреодолими. Сега си мисля, че нещата на Конгреса могат да завършват по един разумен и спокоен начин и този Конгрес да бъде летящият старт за подготовката за изборите.“ Това каза Румен Овчаров пред БТВ.

Според него не е сериозно твърдението, че Корнелия Нинова била тоталитарен ръководител. „Сергей Станишев, Димитър Дъбов и Валери Жаблянов бяха първите, които започнаха разчистването на сметките с партийните си врагове и изключиха от БСП бившия лидер на партията, бившия президент – Първанов, Румен Петков, Евгени Желев, Ивайло Калфин. Сега точно те да говорят, че Корнелия Нинова била тоталитарен лидер… Михаил Миков и Атанас Мерджанов върнаха в БСП организационния принцип на демократическия централизъм, който е алфата и омегата на тоталитарните партии. Нинова не е изключвала никой от партията, Нинова не е налагала решения на висшестоящи органи никъде, не е разтурвала организации – това го правиха тези хора преди нея, които я обвиняват в тоталитаризъм. В контраст, Нинова направи така, че БСП да е най-модерната и най-демократичната партия, която пряко избира лидера си“, коментира още Овчаров.

По думите на социалиста Бойко Борисов го устройва експертен кабинет, защото той не иска служебен кабинет на президента Радев. „Този служебен кабинет най-вероятно ще прекрати схемите, по които ДПС и ГЕРБ съвместно купуват гласове по време на избори. Те дават тези 8-10%, с които ГЕРБ спечели последните избори. Този модел ще бъде разбит и това ги плаши. Премиерът обаче изпуска един важен фактор – вълната на недоволството ще стане толкова голяма, че ще стане както на президентските избори през 2016 г. – купените гласове няма да стигнат за победа на ГЕРБ“, подчерта Овчаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране