23.05.2020 | 1:20
Неграмотност! Захариева убедена: Втората световна война е започнала заради пакта „Молотов-РибенТОП“
Външната министърка за пореден път демонстрира шокираща необразованост и неграмотност

Екатерина Захариева – недоразумението, което е начело на българската външна политика и дипломация, продължава с нелепите си гафове. Не става въпрос за лапсуси и неволно изпуснати реплики, а за въпиюща необразованост, некомпетентност и липса на каквато и да било обща политическа култура.

След като през март тази година от трибуната на Народното събрание, сричащата Захариева набързо прекръсти проф. Александър Балан на „Александър Балабан“, този петък тя демонстрира, че дори не е прочела подписаната от нея декларация, според която „след Втората световна война СССР е сграбчил Източна и Централна Европа „в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол“.

На въпрос на депутати от БСП, тя прочете позицията на Европарламента, че последната световна война била резултат от пакта за ненападение между СССР и нацистка Германия. Сричайки написания й текст, външната министърка съвсем запецна на името на пакта, правейки дълга пауза преди името на съветския външен министър от онова време Вячеслав Молотов. А името на външния министър на Адолф Хитлер – Йоахим фон Рибентроп, според Захариева, е РибенТОП.

Поредната демонстрация на необразованост на министърката вече е обект на шеги в социалните мрежи.

Екатерина Захариева е от Пазарджик. Завършила е „право“ в Пловдив. Счита се за протеже на депутата от ДПС Джевдет Чакъров, който като екоминистър на правителството на Тройната коалиция, домъква в МОСВ спорната като качества и компетенции пазарджишка „юристка“.

9 коментара

  1. Анонимен каза:

    Тааа никаквица по акъл не е по различна от главатара на управляващата ни шайка пл КУР чо Борисов…

  2. СТЕФАНОВ каза:

    до анонимен от 24.05.8.05.Другарю от герб научи думата комунистите,как се пиши и тогава ръси глупостите си.А иначе тази Захариева е ТОП-ДРУГАРКА!!!

  3. Анонимен каза:

    Напълно подкрепям декларацията на министър Захариева. Много ги заболя комунистиците, но това е самата истина. Даже смятам ,че изявлението на министъра е твърде меко.

  4. Анонимен каза:

    Да беше питала съпругът си,той поне е начетено момче и знае….ама то акъл не се налива и особено ако се вземаш на сериозно!

  5. Анонимен каза:

    Ами тя тази руса кака оправи МРРБ – то , после президентството, а сега и външната ни политика, оправя”

  6. Анонимна каза:

    Г-н Анонимен,моля прочетете нещо достоверно!Първо-Германия напада Полша за територия през 1939г.Подписала е пакт за ненападение с СССР,но го нарушава Дори Сталин не е повярвал на донесението от негов таен агент в Токио,че Хитлер се готви да го нападне-за това са и военнопленниците!

  7. Китка Бетова каза:

    Нямам думи!!Как е възможно такава простотия!?

  8. Анонимен каза:

    Те правистите са експерти по всичко и не могат да правят нищо освен големи приказки. Войната започва от Англия и Полша изнудващи Германия,жието а като поляците са оръжието а Англичаните мисълта зад операцията стоящи за Англия са САЩ.А войната с СССР започва че въпреки пакта между Германия СССр, когато Германия води военни действия срещу Англия и се готви за десант,Русия започва да струпва войски с предимно нападателнн харектер на въоръжение на запарната си граниица.По време на атаката на 22 юни, Русия има концентрирани 240 дивизии непосредственно до граниицата с Германия, това е и причината за първоначалните 3 милиона военнопленници.

  9. Ivanka каза:

    Тя си е купила дипломата

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране