18.03.2016 | 15:32
Нелечима болест превръща децата в старци
Всеки ден казваме на дъщеря си да се надява, че ще се оправи, споделят родителите

18-месечно момченце и 7-годишната му сестричка страдат от изключително рядко заболяване, което ги прави да изглеждат като възрастни хора. Не просто възрастни, тези деца изглеждат сякаш са в залеза на дните си. Кешау Кумар и сестра му Аняли Кумари вече страдат от болки в ставите, отоци по лицата и бръчки като на старци.

Родителите им Шатруга и Ринги са от Южна Индия. Те имат още една дъщеря, която е напълно здрава – Шилпи Кумари. Майката и таткото признават, че сърцата им се късат, защото децата в училище са безпощадни към дъщеричката им, а същото чака и малкото й братче.

Мечтаят някой ден да има лек, но лекарите в Индия смятат, че това е заболяването Cutis Laxa и прогерия – състояния, за които все още няма лечение.

“Всеки път, когато се върне разплакана от училище, се опитваме да я успокоим като й казваме да се надява, че някой ден всичко ще бъде наред.”, разказва таткото.

“Чувствам се ужасно, когато ми се подиграват. Понякога не виждам добре, коленете и краката ме болят много. Особено нощем. Сутрин не ми се става от леглото, когато съм така. Дразня се, когато децата ме наричат “бабичка”.”, споделя 7-годишната Анджали. Мечтата й е един ден лицето й да бъде като на останалите деца на нейната възраст. Лекарите обаче засега не дават надежда. Те тепърва ще разгадават причините и начините за лечение, ако става въпрос за генетично заболяване.

“Чудя се защо сестричката ми и брат ми са различни от мен. Защо всеки им казва, че са стари, когато са по-малки дори от мен. Много ме боли, когато виждам как ги обиждат и им се подиграват. Ако има човек, който може да им помогне, мисля, че той ще бъде най-добрият човек на света и аз ще съм му вечно благодарна”, разказва със сълзи на очи по-голямото им сестриче.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране