03.06.2015 | 0:14
Ненчев брои 600 бона за ремонт на “Дръзки”
Корпусът на фрегата ръждясал
Министерство на отбраната ще ремонтира фрегатата “Дръзки”, като за целта ще извади от свития си бюджет 600 000 лв.,  става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси изпълнител на задачата.
Военното ведомство поставя срок от 3 месеца за извършване на ремонтните дейности и изисква поне една година гаранция след това. Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба като деклариран за участие в операции и мисии на НАТО, уточнява се в документацията.
Едни от основните работи, които се очаква да бъдат извършени от изпълнителя, е възстановяването на антикорозионното и противообрастващо покритие на корпуса, за да се спре ръждата по бойния кораб, който е произведен в края на 70-те години на миналия век и бе закупен за ВМС през 2005 година от Белгия.
Това ще става с полагане на боя, за която изрично пише, че трябва да бъде “химически съвместима” със сегашното покритие и да осигурява защита поне за три години напред. Предвижда се още да се направи ремонт и на подводната част, валовите линии, гребните винтове и рулевото устройство на кораба.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране