16.01.2015 | 20:40
Ненчев, на кого продаде 114 дка до Несебър?
Теренът е продаден за 4.98 млн. лв., въпреки че пазарната му стойност е над 9 млн. евро

Министерството на отбраната скри името на фирмата, която е купила 114 декара терен до Несебър. Имотът е продаден за 4 980 500.50 лв., става ясно от публикувана заповед на военния министър Николай Ненчев за продажба на терена. Изненадващо обаче името на купувача е скрито.

До този момент имената на всички фирми, купили имоти от армията, бяха публични в заповедите на министъра на отбраната.

Продаденият терен се намира в местността Кокалу. Според сайтовете за имотни обяви местността се намира между Несебър и Равда. В момента там един квадратен метър се продава за 80 евро. Това означава, че на пазарни цени изтъргуваният от военните терен е трябвало да струва приблизително 9 млн. евро.

Не е ясно колко кандидати е имало за терена. Според Министерството на отбраната имотът е бил част от списък с парцели, които са пуснати за продажба на 23 септември м.г. Началната цена е била 4 971 814 лв. Това означава, че проведеният таен търг е успял да увеличи първоначалната цена само с 8686.5 лв.

От публикувания списък с документи става ясно, че в същата местност се предлагат още два терена. Единият е с големина 153.2 дка, а другият – 96.2 дка. Началната цена за тях е съответно 7 млн. и 5 млн. лв. Продават се и 9.7 дка в местността Акротиря край Несебър за 529 693 лв. В списъка са и два имота край Варна и два край Добрич.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране