17.08.2023 | 11:07
Никога няма да бъде разкрит мафиотът, поръчал убийството на Трактора
Стрелецът не знае кой е дал нареждане за покушението, каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов

Физическият убиец на Алексей Петров едва ли знае кой е поръчителят, тъй като по средата на веригата винаги има посредник, който заличава следите. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ бившият градски прокурор на София адвокат Николай Кокинов.

„Може би миналото му го застигна. На два пъти се опитваха да го убият, третият път се оказа успешен. Алексей Петров беше противоречива личност. Аз се запознах с него в качеството му на съветник на тогавашния председател на ДАНС Петко Сертов. Докато съм бил в прокуратурата сме подготвяли различни акции и операции. След това той се превърна в обект на прокуратурата“, добави той.

Според бившият градски прокурор на София разследването ще е тежко и трудно може да се каже по коя линия е извършено убийството. Той поясни още, че по делото „Октопод“ не са намерени достатъчно доказателства и затова съдебното дело приключи с оправдаването на Петров.

„Единствено Алексей Петров е знаел откъде идва опасността и вероятно затова постоянно се е движел с охрана. Но както виждане, когато човек е мишена, трудно може да се предпази винаги и по всяко време. Факт е, че дори жената с него е пострадала. Това ме води на мисълта, че покушението е извършено или с автоматично оръжие, или стрелците са били двама“, каза още Кокинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране