04.05.2021 | 8:45
Николай Личев е починалият мъж на Гребната в Пловдив
Атлетът внезапно си отиде от този свят в неделя по време на крос

43-годишният маратонец Николай Личев е починалият пловдивчанин на Гребната база в града под тепетата. Както вече стана ясно, атлетът внезапно си отиде от този свят в неделя по време на крос.

Мястото, където Личев издъхнал, бил като негов втори дом, съобщава Блиц. Бегачът ежедневно правел кросове по алеята край Гребния канал. Именно там е печелил и състезания. Маратонецът бил сред редовните участници в традиционните съботни бягания на 5kmrun. Преди дни дори завършва втори с резултат от 20 минути и 52 секунди. Личев има върхово постижение от 19:57 минути на петте километра.

„Беше здрав като бик. От началото на годината има пробягани над 1500 километра. Никой не може, а и не искаме да повярваме на случилото се. Жалко, че без време си замина още един млад човек“, споделиха тъгуващи приятели на Личев.

Починалият наскоро финишира успешно и в първия ултрамаратон в България за годината – „Търново Ултра“, където пробяга дистанцията от 48 км.

В маратонската дистанция (42 км) Личев има резултат от 3 часа и 15 минути. Също така е завършвал втори в популярното състезание „Шри Чинмой“.

Вчера, докато бягал на Гребната, Личев изведнъж се отклонил от маршрута и отишъл до горичката, за да се облекчи. Впоследствие му станало лошо и починал. Очевидци на трагедията позвънили на тел. 112. След минути на място пристигнали полиция и линейка. Медиците само констатирали смъртта му. По тялото му няма следи от насилие, а от аутопсия ще стане е ясна причината, заради която е издъхнал.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране