06.07.2015 | 10:47
Николай Ненчев с нов гаф за МиГ-29
Военният министър преговаря с Полша, която няма лиценз да ремонтира изтребителите

„Полша няма лиценз за ремонт и удължаване на ресурса на двигатели за изтребителите МиГ-29 дори и за своите”, обяви вчера вторият български космонавт о.р. ген. Александър Александров, представител на производителя РСК-МиГ за България. Военни експерти също ни потвърдиха, че е така, съобщава в. „Преса”.

При това обстоятелство не е ясно какви преговори води с поляците военният министър Николай Ненчев за ремонт и поддръжка на бойните ни самолети, недоумяват специалисти. Министърът спрял изпълнението на два договора за ремонт на МиГ-29, сключен на 30 април т.г., каза още Александров. За това говори и о.р. ген. Михо Михов по ТВ7. „Подмятат се от канцелария в канцелария и не се реализират”, съобщи шефът на комисията на отбраната в НС.

Контрактите са парафирани на 30 април тази година от шефа на дирекция „Инвестиции в отбраната” на МО Венцислав Цанов и от РСК-МиГ. Но за да бъдат изведени от деловодството, Ненчев ги спрял без основание под лъжливия предлог, че няма пари, а те са били осигурени. Преди дни той увери, че премиерът е обещал, че ще има финансови средства за МиГ-29.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране